X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Biofilter op het College ten Doorn officieel ingehuldigd

Biofilter op het College ten Doorn officieel ingehuldigd

De school wil leerlingen inwijden in de techniek van biologische zuivering van restwater met gewasbeschermingsmiddelen.

Auteur: Elise/woensdag 13 december 2017/Categories: Nieuws, Afvalwater

Op vrijdag 10 november werd de biofilter op het College ten Doorn onder ruime belangstelling van de stad Eeklo, land- en tuinbouwverenigingen, het katholiek onderwijs en het schoolbestuur in gebruik genomen. Daarnaast werd het infobord officieel ingehuldigd.

Vorig jaar heeft de school een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Oost-Vlaanderen voor een proefproject in de sector land- en tuinbouw voor de bouw van een biofilter. De overheid legt steeds meer de nadruk op een duurzaam waterbeleid op land- en tuinbouwbedrijven. De emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater is een knelpunt. Een groot deel van de vervuiling komt van puntlozingen. De school wil grote inspanningen leveren en de leerlingen van de opleiding Plant-Dier en Milieutechnieken inwijden in de techniek van biologische zuivering van restwater met gewasbeschermingsmiddelen.

Print

Number of views (7874)/Comments (0)

More links

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van