X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Biobloemen | Irrigatie, een noodzaak in de teelt?

Biobloemen | Irrigatie, een noodzaak in de teelt?

Irrigatie, een noodzaak in de teelt van biobloemen?

Hierbij worden twee irrigatiefrequenties (irrigatie_1 = 100% en een gereduceerde irrigatie, irrigatie_2 = 70%) vergeleken met een niet geïrrigeerd perceel en dit zowel voor de leeuwenbekken (Antirrhinum majus) als voor de zonnebloemen (Helianthus annuus) die op verschillende tijdstippen werden geplant of gezaaid. Het effect van de irrigatie, toegediend via een druppelsysteem, wordt nagegaan op de productie en de gewaskwaliteit (stengellengte maar ook houdbaarheid op vaas). Het vochtgehalte van de bodem wordt opgevolgd zowel met behulp van tensiometers aangebracht op 15 en 30 cm diepte, als vochtsensoren die op 15 cm diepte werden aangebracht en zorgen voor continue registratie.

vrijdag 18 december 2020/Auteur: Liesbet Blindeman/Number of views (3966)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Wortelzakken in een pot-in-pot teeltsysteem: de ideale combinatie?

Wortelzakken in een pot-in-pot teeltsysteem: de ideale combinatie?

De grootste voordelen van een pot-in-pot systeem t.o.v. klassiek containerveld

Het pot-in-pot (PIP) systeem is veelbelovend en biedt potentieel om bijvoorbeeld de laanbomenteelt weer aantrekkelijk te maken, maar brengt ook een behoorlijke kost met zich mee. Het  demoveld op het PCS werd niet enkel aangelegd om dit teeltsysteem te kunnen optimaliseren, maar vooral om telers te informeren en duidelijkheid te bieden over de voor- en nadelen van dit teeltsysteem. In onze aanpak hebben we er dan ook voor gezorgd dat er een vergelijking gemaakt kan worden met een containerveld uitgerust met boomstelling voor de teelt van laanbomen (de klassieke boomstelling).

donderdag 26 april 2018/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (7289)/Comments (0)/
Categories: Nieuws
RSS

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van