X
GO

Presentaties

Kan je regenwater gebruiken als drinkwater voor je melk- en pluimvee?

Kan je regenwater gebruiken als drinkwater voor je melk- en pluimvee?

Terugblik water bubble melkvee- en pluimveehouderij - 4 oktober 2022

Kan je regenwater gebruiken als drinkwater voor je melk- en pluimvee? Aan welke waterkwaliteit moet het dan voldoen? Wat zijn de risico’s? Welke behandelingstechnieken zijn er? Hoe verloopt het in de praktijk? Wat zijn de mogelijkheden op jouw bedrijf? Op deze en andere vragen kregen de aanwezigen van de water bubble een antwoord. Was je er niet bij? Geen nood, je kan de presentaties wanneer het jou past (her)bekijken.

vrijdag 21 oktober 2022/Auteur: Elise/Number of views (2886)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Tags: veeteelt
Onze investeringen in wateropslag renderen

Onze investeringen in wateropslag renderen

Door de droogte moeten we meer wateranalyses laten uitvoeren.

Kristof Hannosset (39) en zijn broer Franky (37) namen begin 2018 het fruitbedrijf van hun ouders in het Limburgse Zepperen over. Wateropslag was voor Kristof van bij het begin een groot aandachtspunt. "We streven een duurzaam watergebruik na, maar de aanhoudende droogte maakt het ons niet makkelijk."

maandag 19 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2444)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Kies voor alternatieve waterbronnen

Kies voor alternatieve waterbronnen

In het kader van het demoproject Dept. L & V 'Optimale Water Applicatie (OptiwAPP)'

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat belangrijke watervoerende lagen in Vlaanderen onderhevig zijn aan verdroging. Daarom gebruik je best zo veel mogelijk andere waterbronnen dan diep grondwater. Om welke bronnen gaat het, wie zijn de waterbeheerders en welke acties kan je ondernemen om deze waterbronnen te gebruiken? Door de klimaatverandering zullen periodes van waterschaarste in de toekomst frequenter voorkomen. Enkel met een robuust waterbeleid, gebaseerd op wateropslag, waterbuffering en een duurzaam watergebruik, kunnen we de schade zo veel mogelijk  beperken. Naast diep grondwater bestaan er diverse soorten alternatieve waterbronnen. We geven een kort overzicht.

maandag 19 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2224)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Overstromingsgebied Moerasstraat in Kruisem

Overstromingsgebied Moerasstraat in Kruisem

Om het bufferen en sparen van water te combineren, wordt het overstromingsgebied aan de Moerasstraat in Kruishoutem heringericht.

Om het bufferen en sparen van water te combineren, wordt het overstromingsgebied aan de Moerasstraat in Kruishoutem heringericht. Daarbij wordt een captatiegedeelte gecreëerd voor de opslag van water zonder in te boeten aan buffervolume voor wateroverlast. Land- en tuinbouwers kunnen dan het opgeslagen water gebruiken, bijvoorbeeld om hun akkers te bewateren of machines met sproeivloeistoffen bij te vullen.

dinsdag 13 september 2022/Auteur: Elise/Number of views (2345)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
Tags: droogte
Extra water infiltreren rond jouw glastuinbouwbedrijf? Laat je begeleiden via het demonstratieproject GlaWInO!

Extra water infiltreren rond jouw glastuinbouwbedrijf? Laat je begeleiden via het demonstratieproject GlaWInO!

In het kader van het Dept. L & V demoproject 'Glastuinbouw Water Infiltratie & Opslag (GlaWInO)'

Nu bieden de partners vanuit het project ook de mogelijkheid aan voor een specifieke bedrijfsbegeleiding. Tijdens deze bedrijfsbegeleiding komt een specialist ter plaatse op jouw bedrijf en wordt voldoende informatie verzameld zoals: dakoppervlak, teelt, waterverbruik, beschikbare waterbassins, locaties voor waterinfiltratie, bodemtype en infiltratiecapaciteit. Op basis van deze informatie wordt samen bekeken welke infiltratiesystemen interessant kunnen zijn voor jouw specifieke bedrijfssituatie. Wil je effectief verder tot uitvoering, dan helpen we ook graag bij het aanvragen van de VLIF-NPI steun. Zo kan het infiltratiesysteem mogelijks volledig worden terugbetaald.

donderdag 25 augustus 2022/Auteur: Elise/Number of views (2305)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
RSS
1234567

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van