X
GO

Presentaties

Aanleg eerste openbare vulplaats in Sint-Gillis-Waas

Aanleg eerste openbare vulplaats in Sint-Gillis-Waas

In het kader van het Plattelandsproject

Puntvervuilingen hebben een negatieve impact op de waterkwaliteit van waterlopen. De aanleg van een eerste openbare vulplaats in Oost-Vlaanderen komt hieraan tegemoet. Directe verliezen beperken en landbouwers en loonsproeiers milieubewuster laten omgaan met gewasbeschermingsmiddelen zijn de doelstellingen binnen dit plattelandsproject van de provincie Oost-Vlaanderen.

donderdag 25 januari 2018/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (8373)/Comments (0)/
Categories: Nieuws
Biofilter op het College ten Doorn officieel ingehuldigd

Biofilter op het College ten Doorn officieel ingehuldigd

De school wil leerlingen inwijden in de techniek van biologische zuivering van restwater met gewasbeschermingsmiddelen.

Op vrijdag 10 november werd de biofilter op het College ten Doorn onder ruime belangstelling van de stad Eeklo, land- en tuinbouwverenigingen, het katholiek onderwijs en het schoolbestuur in gebruik genomen. Daarnaast werd het infobord officieel ingehuldigd.

woensdag 13 december 2017/Auteur: Elise/Number of views (7862)/Comments (0)/
Categories: NieuwsAfvalwater
Hoe bouw ik een biofilter?

Hoe bouw ik een biofilter?

Handleiding voor de bouw van een biofilter om restvloeistoffen van de gewasbescherming te verwerken en zo puntvervuiling te vermijden.

Met een biozuiveringssysteem (bv. biofilter of fytobak) kan je puntvervuiling van het oppervlaktewater door gewasbeschermingsmiddelen voorkomen. Dit kan door het spuittoestel correct te reinigen op een daartoe voorziene vul- en spoelplaats en het restwater nadien te verwerken met een biozuiveringssysteem. Voor de opbouw van een biofilter zijn heel wat variaties mogelijk m.b.t. type slangen, koppelingen, kraantjes, druppeldarm, pomp, enz. Het principe blijft echter steeds hetzelfde. In dit document wordt één type uitvoering beschreven waarmee wij op het PCS de meeste en beste ervaring hebben.

maandag 30 oktober 2017/Auteur: Elise/Number of views (16061)/Comments (0)/
NuReDrain EUropees project voor verwijdering en recuperatie van nutriënten uit drainwater

NuReDrain EUropees project voor verwijdering en recuperatie van nutriënten uit drainwater

NuReDrain richt zich op de ontwikkeling van een technologie voor het recupereren van fosfor en het verwijderen van fosfor en stikstof in agrarische reststromen zoals in drainagewater en spuistroom

De regio rond de Noordzee is een intensief landbouwgebied. We kunnen er niet naast kijken dat nutriëntenemissies vanuit landbouw resulteren in eutrofiëring van rivieren, meren, estuaria en kustgebieden. Het Europese project NuReDrain richt zich daarom op de ontwikkeling van een technologie voor het recupereren van fosfor en het verwijderen van fosfor en stikstof in  agrarische reststromen, zoals in drainagewater en spuistroom.

vrijdag 6 oktober 2017/Auteur: Elise/Number of views (9537)/Comments (0)/
Irrigatiegids Werktuigdagen Oudenaarde 23-24 september 2017

Irrigatiegids Werktuigdagen Oudenaarde 23-24 september 2017

Lager energieverbruik, efficiënt watergebruik en kostprijs van beregening zijn pertinente vragen van telers.

Lager energieverbruik, efficiënt watergebruik en kostprijs van beregening zijn pertinente vragen van telers, zeker in jaren zoals 2017. Vanuit het Departement Landbouw en Visserij, Boerenbond en het PCG spelen we hier samen op in. Dit demomoment toont diverse systemen van irrigatie of fertigatie. Dit laatste verdient ook aandacht, efficiënte bemesting gekoppeld aan watergift. Evoluties en nieuwigheden van irrigatietechnieken komen aanbod om zo met minder water een beter resultaat te behalen.

dinsdag 26 september 2017/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (9382)/Comments (0)/
RSS
First1819202123252627Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van