X
GO

Media

Rekenprogramma dimensionering waterbassin

Rekenprogramma dimensionering waterbassin

Dimensioneren waterbassin via rekenprogramma op website ism ADLO - project: 'Telen zonder spui in de glastuinbouw'

In het kader van het ADLO-project 'Telen zonder spui' hebben de proefcentra PCS, PCH, PCG, PSKW en Inagro een rekenprogramma uitgewerkt waarmee je zelf eenvoudig aan de slag kan om hierop een antwoord te bieden. Wil je berekenen hoe groot jouw waterbassin moet zijn voor een nieuwe serre of geplande uitbreiding? Of wens je na te gaan hoe jouw bedrijf scoort qua hemelwaterbenutting?

zaterdag 11 mei 2019/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (8642)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Oost-Vlaanderen gaat alternatieve waterbronnen in kaart brengen

Oost-Vlaanderen gaat alternatieve waterbronnen in kaart brengen

Zo kan elke landbouwer in tijden van waterschaarste bekijken welke waterbronnen er in de buurt van zijn perceel beschikbaar zijn en welke de voorwaarden zijn om dit water aan te wenden.

De klimaatverandering vraagt om een integraal waterbeheer. Een belangrijk onderdeel daarvan is het in kaart brengen van de beschikbaarheid van alternatieve waterbronnen. En dat gaan ze in Oost-Vlaanderen doen voor hun land- en tuinbouwers. De alternatieve waterbronnen zullen overzichtelijk worden gebundeld op deze website van het Waterportaal. Zo kunnen de land- en tuinbouwers duurzamer omspringen met het kostbare water en kan het beleid hen daaromtrent beter bereiken.

vrijdag 22 februari 2019/Auteur: Elise/Number of views (7395)/Comments (0)/
Categories: NieuwsWaterbronnen
PCS test een Moving Bed BioReactor voor het verwijderen van nitraten

PCS test een Moving Bed BioReactor voor het verwijderen van nitraten

In het kader van het Interreg-project 'North Sea Region'

Ondanks de verstrengde Mestwetgeving beantwoordt de waterkwaliteit in Vlaanderen niet overal aan de Europese normen van 50 mg NO3/l en 0,1 mg P/l. In het Europese project NuReDrain zoeken 11 organisaties uit Vlaanderen, Duitsland en Denemarken samen naar filtermaterialen voor het verwijderen van N en P uit land- en tuinbouwwater. Voor het verwijderen van nitraten uit  het water test het PCS naast het klassieke tweetrapsrietveld ook een nieuwe zuiveringstechniek, met name een Moving Bed BioReactor (MBBR). Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het Interreg North Sea Region programma van de Europese Unie.

donderdag 10 januari 2019/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (9185)/Comments (0)/
Demonstratie openbare aanzuigplaats in Sint-Gillis-Waas

Demonstratie openbare aanzuigplaats in Sint-Gillis-Waas

Deze is gelegen in de Lange Nieuwstraat (tussen de Kijkverdrietstraat en de Koningspolderstraat)

Naar aanleiding van de aanleg van de eerst openbare aanzuigplaats in Oost-Vlaanderen, werd op maandag 15 oktober een demonstratieve reportage uitgezonden op TV-Oost. De openbare aanzuigplaats is er gekomen in het kader van een plattelandsproject van de provincie Oost-Vlaanderen. Waarom we deze constructie aangelegd hebben, komt aan bod in het filmpje.

dinsdag 16 oktober 2018/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (9438)/Comments (0)/
Presentatie studieavond ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’

Presentatie studieavond ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’

PCG Kruishoutem 21.08.2018 - BDB Leuven-Heverlee 22.08.2018

In dit artikel kan je de presentaties terugvinden die aan bod gekomen zijn op de studieavond ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’ op dinsdag 21 augustus 2018 op het PCG en op woensdag 22 augustus 2018 op het BDB. Deze studieavond is georganiseerd door het PCG in samenwerking met de Bodemkundige Dienst van België, PCA en Inagro binnen het demonstratieproject ‘Beredeneerd beregenen van openluchtgroenten en aardappelen’en het H2020-project 'FERTINNOWA - Transfer of INNOvative techniques for sustainable WAter use in FERtigated crops'

dinsdag 28 augustus 2018/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (16007)/Comments (0)/
RSS
First1415161719212223Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van