X
GO

Media

Normen voor water om te beregenen?

Normen voor water om te beregenen?

Waterkwaliteit moet voldoen aan de kwaliteitsnormen die we kunnen indelen naar gelang de chemische en microbiologische normen

Wanneer een landbouwer beslist zijn gewassen te beregenen, stelt men niet altijd de vraag of de waterkwaliteit wel voldoet. De inzetbaarheid van water voor beregeningsdoeleinden is afhankelijk van verschillende kwaliteitsnormen die we kunnen indelen naar gelang de chemische en microbiologische normen.

vrijdag 30 juni 2017/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (8800)/Comments (0)/
Water capteren van oppervlaktewateren, hoe?

Water capteren van oppervlaktewateren, hoe?

Met focus op de vergunningen en heffingen voor de captatie van oppervlaktewater

Door de droogte dit voorjaar, is het thema water actueler dan ooit. Land- en tuinbouwers hebben nood aan water om teelten te beregenen. Het is van belang om spaarzaam met het beschikbare water om te springen en ook alternatieven naast grondwater, zoals hemelwater en oppervlaktewater, aan te spreken. Dit bericht focust op de vergunningen en heffingen voor de captatie van oppervlaktewater.

vrijdag 30 juni 2017/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (9169)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Geen aardappelen zonder water

Geen aardappelen zonder water

Investeren in beregening is een slimme zet.

Voor bewaaraardappelen zijn over een volledig teeltseizoen 4 tot 10 beregeningsbeurten te adviseren, o.a. afhankelijk van het weer en de grondsoort. Jaar na jaar mogen m.a.w. duidelijke meeropbrengsten verwacht worden. Overigens vertaalt beregening zich niet alleen in een hogere opbrengst. Irrigatie komt ook de uniformiteit van de knollen ten goede. Beregening draagt in hete periodes ook bij tot een lagere temperatuur in de rug en beperkt op die manier het risico op doorwas.

donderdag 1 juni 2017/Auteur: Elise/Number of views (8346)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Tags: irrigatie
Duurzaam watergebruik in gefertigeerde teelten

Duurzaam watergebruik in gefertigeerde teelten

In het kader van het Europees project Horizon 2020: FERTINNOWA - Transfer of INNOvative techniques for sustainable WAter use in FERtigated crops

Vandaag worden heel wat Europese tuinbouwregio's meer dan ooit geconfronteerd met tekorten aan kwalitatief water. Bovendien slaagt men er in regio's met intensieve tuinbouwactiviteiten vaak niet in om aan de Europese waterwetgeving te voldoen. Het thematische netwerk FERTINNOWA beoogt beschikbare innovatieve technologieën en ervaringen samen te brengen, uit te wisselen én te implementeren op bedrijfsniveau, om zo belangrijke stappen voorwaarts te zetten wat betreft duurzaam watergebruik in de gefertigeerde groente-, fruit- en sierteelt.

zaterdag 17 december 2016/Auteur: Elise/Number of views (9249)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Irrigatieleidingen met nieuwe functionaliteiten

Irrigatieleidingen met nieuwe functionaliteiten

Antimicrobiële additieven in micro-irrigatie leidingen verminderen de vorming van een biofilm

In de huidige tijden waarin het klimaat minder voorspelbaar is en het hergebruik van grondstoffen steeds belangrijker wordt, zijn een efficiënt en duurzaam watergebruik, alsook het beperken van plastiekafval, absolute prioriteiten. In Mediterrane regio’s is het waterprobleem zelfs nog een stuk kritischer dan bij ons. Daarom is het gebruik van micro-irrigatiesystemen zeer voordelig, omdat op deze manier het water optimaal benut wordt, in vergelijking met de traditionele irrigatiesystemen. Deze systemen zorgen namelijk voor een water afgifte enkel daar waar de plant het nodig heeft.

woensdag 19 oktober 2016/Auteur: Elise/Number of views (9486)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
RSS
First4567891012

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van