X
GO

Brochures

FERTINNOWA's technologie database!

FERTINNOWA's technologie database!

Ontdek FERTINNOWA's technologie databank!

FERTINNOWA ontwikkelde een kennisbasis waarin alle relevante informatie is opgenomen. De Technologische database is niet alleen bedoeld om informatie te verstrekken over de vijf hoofdonderwerpen van FERTINNOWA (waterbron en -beschikbaarheid, verbetering van de irrigatie waterkwaliteit, irrigatie/fertigatie apparatuur, irrigatie/fertigation management en beperking van de milieueffect) maar ook het mogelijk maken om kennis te delen met anderen. De technologie database biedt gemakkelijke toegang en de mogelijkheid voor adviseurs, industrie en telers om op de beschikbare informatie te reageren en hun kennis en ervaring toe te voegen, waardoor wetenschappelijke en praktische kennis wordt geïntegreerd.

maandag 17 juli 2017/Auteur: Elise/Number of views (7948)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Normen voor water om te beregenen?

Normen voor water om te beregenen?

Waterkwaliteit moet voldoen aan de kwaliteitsnormen die we kunnen indelen naar gelang de chemische en microbiologische normen

Wanneer een landbouwer beslist zijn gewassen te beregenen, stelt men niet altijd de vraag of de waterkwaliteit wel voldoet. De inzetbaarheid van water voor beregeningsdoeleinden is afhankelijk van verschillende kwaliteitsnormen die we kunnen indelen naar gelang de chemische en microbiologische normen.

vrijdag 30 juni 2017/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (8736)/Comments (0)/
Water capteren van oppervlaktewateren, hoe?

Water capteren van oppervlaktewateren, hoe?

Met focus op de vergunningen en heffingen voor de captatie van oppervlaktewater

Door de droogte dit voorjaar, is het thema water actueler dan ooit. Land- en tuinbouwers hebben nood aan water om teelten te beregenen. Het is van belang om spaarzaam met het beschikbare water om te springen en ook alternatieven naast grondwater, zoals hemelwater en oppervlaktewater, aan te spreken. Dit bericht focust op de vergunningen en heffingen voor de captatie van oppervlaktewater.

vrijdag 30 juni 2017/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (9108)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Geen aardappelen zonder water

Geen aardappelen zonder water

Investeren in beregening is een slimme zet.

Voor bewaaraardappelen zijn over een volledig teeltseizoen 4 tot 10 beregeningsbeurten te adviseren, o.a. afhankelijk van het weer en de grondsoort. Jaar na jaar mogen m.a.w. duidelijke meeropbrengsten verwacht worden. Overigens vertaalt beregening zich niet alleen in een hogere opbrengst. Irrigatie komt ook de uniformiteit van de knollen ten goede. Beregening draagt in hete periodes ook bij tot een lagere temperatuur in de rug en beperkt op die manier het risico op doorwas.

donderdag 1 juni 2017/Auteur: Elise/Number of views (8288)/Comments (0)/
Categories: NieuwsIrrigatie
Tags: irrigatie
Presentatie studienamiddag: Het water op de juiste plaats

Presentatie studienamiddag: Het water op de juiste plaats

Voor rundvee-, varkens- en pluimveehouderij - 28.02.2017 te Geel - 06.03.2017 Beitem - 08.03.2017 Heurne (Oudenaarde)

Presentaties van de studienamiddagen 'Het water op de juiste plaats' waarin diverse aspecten van waterproblematiek en watermanagement op het landbouwbedrijf worden toegelicht.

woensdag 5 april 2017/Auteur: Elise/Number of views (9443)/Comments (0)/
RSS
First1920212224262728Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van