X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Interreg project Nuredrain - Plattelandspret

Interreg project Nuredrain - Plattelandspret

In het kader van het North Sea Region-project NuReDrain 'Filtersystemen voor een duurzame land- en tuinbouw'

Het Proefcentrum voor Sierteelt is één van de partners binnen het NuReDrain project. Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het Interreg North Sea Region programma van de Europese Unie. Samen met partners uit Vlaanderen, Denemarken en Duitsland zoekt PCS naar praktische en haalbare oplossingen voor de land- en tuinbouw om het teveel aan stikstof en fosfor in de regio’s rond de Noordzee te vermijden. Ook wordt er in dit project nagegaan of het mogelijk is om nutriënten terug te recupereren.

donderdag 26 september 2019/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (6282)/Comments (0)/
KNS-systeem effectief in het verminderen van N-uitspoeling in grondteelt van aardbeien

KNS-systeem effectief in het verminderen van N-uitspoeling in grondteelt van aardbeien

Binnen FERTINNOWA worden demonstraties opgezet om telers te tonen hoe ze kunnen bemesten met KNS-tabellen.

Op woensdag 18 april waren telers, meststoffabrikanten en irrigatiespecialisten uitgenodigd in het Proefcentrum Hoogstraten voor een workshop rond de reductie van nitraatuitspoeling bij grondgebonden teelten van aardbei. Binnen FERTINNOWA worden demonstraties opgezet om telers te tonen hoe ze kunnen bemesten met KNS-tabellen

donderdag 17 mei 2018/Auteur: Elise/Number of views (6724)/Comments (0)/
Irrigatiegids Werktuigdagen Oudenaarde 23-24 september 2017

Irrigatiegids Werktuigdagen Oudenaarde 23-24 september 2017

Lager energieverbruik, efficiënt watergebruik en kostprijs van beregening zijn pertinente vragen van telers.

Lager energieverbruik, efficiënt watergebruik en kostprijs van beregening zijn pertinente vragen van telers, zeker in jaren zoals 2017. Vanuit het Departement Landbouw en Visserij, Boerenbond en het PCG spelen we hier samen op in. Dit demomoment toont diverse systemen van irrigatie of fertigatie. Dit laatste verdient ook aandacht, efficiënte bemesting gekoppeld aan watergift. Evoluties en nieuwigheden van irrigatietechnieken komen aanbod om zo met minder water een beter resultaat te behalen.

dinsdag 26 september 2017/Auteur: Greet Tavernier/Number of views (9229)/Comments (0)/
Fosfor-project van start!

Fosfor-project van start!

Actief beheer en uitmijning van fosfaat voor optimale P efficiëntie en terugdringen van fosfaatverliezen op perceelsniveau (A_Propeau) - (01/11/2014 - 31/10/2018)

Nutriënten en nutriëntenoverschotten staan momenteel centraal in de Vlaamse land- en tuinbouw. Ondanks zware inspanningen blijft de waterkwaliteit met betrekking tot stikstof en fosfor in heel wat meetpunten voor grond- en oppervlaktewater ver boven de norm. Vooral de fosforconcentraties blijken de laatste jaren nagenoeg stabiel te blijven op een hoog niveau. De fosforproblematiek komt steeds sterker naar voor als dwingender en moeilijke oplosbaar dan de stikstofproblematiek.

vrijdag 25 maart 2016/Auteur: Elise/Number of views (7631)/Comments (0)/
RSS
12

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van