X
GO

Actueel nieuws

FERTINNOWA zet projecten in de spotlights

FERTINNOWA zet projecten in de spotlights

De Spaanse en Italiaanse uitkomsten van de benchmark enquête

Author: Elise/maandag 26 maart 2018/Categories: Nieuws, Waterbronnen

Rate this article:
No rating

 

 

Spanje

In de zomer van 2016 heeft het FERTINNOWA consortium interviews afgenomen onder 371 telers uit 9 Europese landen en Zuid-Afrika. Tijdens deze interviews lag de focus op praktijktoepassing van technieken voor duurzaam water- en nutriëntengebruik. Daarnaast kwamen ook de bottlenecks op het gebied van technologie, wet- en regelgeving en sociaaleconomische aspecten aan bod. In een tweede fase hebben de FERTINNOWA partners sessies georganiseerd om deze benchmark uitkomsten te bespreken in breder verband met telers, adviseurs, …. 

In December 2017 heeft FERTINNOWA partner INTIA de resultaten gepubliceerd van de telers enquête, toegespitst op de Spaanse regio Navarra. Het artikel benadrukt dat telers de beschikbaarheid van water als grootste probleem ervaren wanneer het gaat om waterbronnen.

Fertinnowa enquête: Een blik op de Spaanse resultaten

Italië

Op 8 september 2017 organiseerde ERSAA een discussieronde toegespitst op de uitkomsten van de benchmark enquête. Een discussiegroep bestaande uit adviseurs en studenten concludeerde unaniem dat watermanagement- en bemestingstechnieken nog altijd in onvoldoende mate worden toegepast. Onvoldoende bekendheid van de technieken en economische bottlenecks werden hierbij als mogelijke oorzaak genoemd. De groep benadrukte dat er behoefte is aan initiatieven die de bekendheid van deze technieken vergroten en de technieken daarbij tevens benaderen vanuit economisch oogpunt.

Snapshot from CERSAA's presentation @VII Summer School of Floriculture

 

Print

Number of views (4431)/Comments (0)

Documents to download

More links

Theme picker

In samenwerking met