X
GO

 

Hieronder vindt u een overzicht van het actueel nieuws. Via de tags kan u verder zoeken binnen een bepaald thema zoals bemesting, project, ...

Actueel nieuws

Interesse in fertigatie? Neem contact op!

Interesse in fertigatie? Neem contact op!

Nieuw projectidee over fertigatie

Auteur: Anne Waverijn/maandag 16 oktober 2023/Categories: Nieuws, Irrigatie, Nieuws_Waterportaal

De afgelopen 6 jaren werd de landbouw geteisterd door wekenlange droogte en hoge temperaturen in het voorjaar en/of de zomer. Door deze problematiek stijgt de interesse in efficiënte irrigatie- en bemestingssystemen. Druppelirrigatie combineren met fertigatie (toepassing van kunstmest door middel van een irrigatiesysteem) is een aanzienlijke meerwaarde: je kan de basisbemesting verlagen en bijbemesten in de wortelzone, waarbij de opgeloste voedingsstoffen onmiddellijk opneembaar zijn. Druppelirrigatie kent een sterke groei, maar zowel telers als voorlichters hebben nog onvoldoende kennis over fertigatie waardoor de grote meerwaarde van druppelirrigatie tot op heden onbenut blijft.

De doelstelling van dit nieuwe project is om de teelt van groenten en aardappelen klimaatrobuuster te maken zodat opbrengst en kwaliteit gegarandeerd blijven met als uitgangspunt een zo laag mogelijk nitraatresidu gehalte in de bodem.

 

Waarom zoeken we landbouwers?

Momenteel wordt het project uitgeschreven. Indien je als teler met specifieke vragen rond fertigatie zit, laat het ons zeker weten. Dan kunnen we dit opnemen binnen het project. We willen onder andere fertigatieproeven bij telers gaan aanleggen en ook de kennis over mechanisatie voor het oprollen van druppelslangen uitbreiden. Een ander belangrijk onderdeel van het project is inzicht te krijgen in de kosten-batenanalyse voor zowel een droog als nat jaar. Het is voor telers mogelijk om deel te nemen aan een gebruikersgroep, waarin op regelmatige basis alle relevante projectresultaten gecommuniceerd zullen worden.

 

Oproep

Neem dus vrijblijvend contact op als je vragen rond fertigatie hebt, als je wil deelnemen in het project of als je gewoon meer wil weten over fertigatie.
Elise Vandewoestijne -elise[at]pcgroenteteelt.be - tel. 09/331 60 84
Anne Waverijn - anne.waverijn[at]pcgroenteteelt.be - tel. 09/331 60 87

Print

Number of views (841)/Comments (0)

More links

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van