X
GO

Media

Diverse machines beschikbaar voor oprollen druppelslangen

Diverse machines beschikbaar voor oprollen druppelslangen

Infofiches met technische gegevens en specificaties van de machines

Voor het oprollen van druppelslangen zijn er diverse machines beschikbaar. Elke machine heeft z’n voor- en nadelen. Naast het oprollen van druppelslangen zijn een aantal machines ook geschikt voor het oprollen van aanvoerslangen, hoofdslangen en zelfs wildafweernetten of vliesdoek. De markt heeft voor elk wat wils. Tijdens periodes van hitte en droogte worden druppelslangen voor irrigatie meer en meer een noodzaak. Na het teeltseizoen is het tijd om de druppelslangen met zorg te verwijderen en/of op te bergen. Verschillende oprolsystemen zijn beschikbaar, maar welke zijn het meest geschikt voor jouw bedrijf? Het PCG stelde een infofiche op met tal van mogelijkheden.

donderdag 29 februari 2024/Auteur: Anne Waverijn/Number of views (178)/Comments (0)/
Tags:
In droge jaren wint druppelirrigatie het van de haspel

In droge jaren wint druppelirrigatie het van de haspel

Afhankelijk van het weer en de teelt behaal je een betere opbrengst dan met de haspel.

Je kan water, moeite en kosten besparen met druppelirrigatie. Afhankelijk van het weer en de teelt behaal je een betere opbrengst dan met de haspel. In droge jaren loont het zeker om erin te investeren. Druppelirrigatie is dan niet alleen goedkoper, het geeft ook meer gemoedsrust.

donderdag 29 februari 2024/Auteur: Anne Waverijn/Number of views (223)/Comments (0)/
Presentatie webinar: Kansen en beperkingen van druppelirrigatie

Presentatie webinar: Kansen en beperkingen van druppelirrigatie

Droogte ten gevolge van klimaatverandering zet aan tot innovatie bij het watergebruik door irrigatie. Gedurende vier jaar werd in het VLAIO DRIP-project praktijk- en proefveldonderzoek gevoerd om een beter inzicht te krijgen in druppelirrigatie en het gebruik van bodemvochtsensoren. De resultaten van het project werden voorgesteld tijdens het webinar 'Kansen en beperkingen van druppelirrigatie'

maandag 29 januari 2024/Auteur: Anne Waverijn/Number of views (409)/Comments (0)/
Tags:
Presentaties studiedag 'Klimaat en water'

Presentaties studiedag 'Klimaat en water'

Informatie voor waterbesparende maatregelen om je te kunnen wapenen tegen klimaatverandering.

We worden steeds vaker geconfronteerd met extreme weersomstandigheden zoals droogte, hitte en intense regenbuien. Dit heeft een grote impact op het telen van sierplanten. Op deze studiedag ‘Klimaat en Water’ werden waterbesparende maatregelen gedemonstreerd om je te kunnen wapenen tegen klimaatverandering, zowel op het containerveld als in vollegrond. De presentaties getoond tijdens deze studiedag, kan je hieronder terugvinden.

vrijdag 15 december 2023/Auteur: Els Pauwels; Marijke Dierickx/Number of views (709)/Comments (0)/
Filtersystemen om nutriënten te verwijderen

Filtersystemen om nutriënten te verwijderen

In het kader van het demoproject het project ‘Slimme combinatie van teeltkeuze en technologie voor een rendabele klimaatrobuuste land- en tuinbouw’

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte moeten worden overbrugd. Het beschikken over voldoende kwalitatief gietwater en het hergebruiken van drainwater zal steeds belangrijker worden. Bij hergebruik van drainwater kan toch een fractie spuistroom worden geproduceerd. Door het verwijderen van nutriënten uit spuistroom wordt de impact op de omgeving en het milieu beperkt.

vrijdag 15 december 2023/Auteur: Els Pauwels; Marijke Dierickx/Number of views (658)/Comments (0)/
RSS
1345678910Laatste pagina

Theme picker

Contact

Karreweg 6

9770 Kruishoutem

 

 0032 (0)9 331 60 84

   info@waterportaal.be

Met steun van